Yritys

Veg&Able-kasvihuoneet syntyivät todelliseen tarpeeseen. Suunnittelijana toimineen arkkitehdin perhe muutti idylliseen puutaloon saaristoon. Alusta asti ajatuksena oli, että mahdollisimman suuri osa lapsiperheen käyttämistä syötävistä kasviksista kasvatettaisiin itse. Koska Suomen sääolot ovat mitä ovat, oli kasvihuone välttämätön.

Perheeseen haluttiin käytännöllinen, kestävä ja katseelle ystävällinen kasvihuone. Kuumeisen hakemisen jälkeen todettiin, että markkinoilta ei sopivaa löytynyt. Mikäli halusi edullisen, ei saanut kestävää. Mikäli halusi kestävän ja kotimaisen, hirvitti hinta. Suunnitteluun ja rakentamiseen tottuneelle perheenisälle seuraava vaihtoehto oli sopivan kasvihuoneen tekeminen.

Tomaatteja, kurpitsoja, chilejä ja yrttejä

Veg&Ablen kasvihuoneen esi-isä on jo kuudetta vuotta tuulisella paikallaan perheen pihassa. Sen suojissa on kasvatettu tomaatteja, kurpitsoja, chilejä ja yrttejä myös ystävien ja naapurien iloksi.

Nyt tuotannossa oleva Veg&Ablen kasvihuone on kehitetty todellisia, laatutietoisia kotiviljelijöitä varten. Kotimaista työtä kotimaisia olosuhteita varten.